Тази седмица  газопроводът с Гърция ще вземе АКТ 15, а

...
Тази седмица  газопроводът с Гърция ще вземе АКТ 15, а
Коментари Харесай

Служебният регионален министър: Интерконекторът с Гърция с АКТ 16 другата седмица

Тази седмица  газопроводът с Гърция ще вземе АКТ 15, а идната АКТ 16, даде обещание служебният районен министър Иван Шишков. Той направи ревизия на газоизмервателната станция до Стара Загора, която беше първия обект от плануваната инспекция на интерконектора сред България и Гърция, предава БТВ.

" Правим всичко допустимо за приключването на обекта в период ", сподели Шишков и добави, че до края на идната седмица чака всички документи за осъщественото строителство досега да са събрани, а строителството да е приключено "

По думите му, все още няма терзание, само че е неоходимо да се поддържа темпото, стартирано преди месец с цел да може срокът за въвеждане в комерсиална употреба на съорежението да бъде спазен.

" Тази седмица чакаме да приключим и документалната част, с цел да стигнем освен до АКТ 15, а и до АКТ 16. Очаквам през днешния ден да видя приключен първия стадий на строителство на обекта, който да разреши да може да бъде въведен в употреба ", съобщи Шишков.

Той посочи, че всеки ден е динамичен, само че строителният министър е дал увещание, че се върви в периоди.

Също по този начин стана ясно, че кранът на интерконектора е отворен, азерският газ се чака да тръгне от Комотини по 183-километрово трасе с потенциал три милиарда кубически метра до Стара Загора.

От средата на юни тръбите са запълнени с тестови количества природен газ.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР